A Place for Everything - Moon Garden

 Deze handige opbergtas maakte ik in opdracht. De opdrachtgeefster heeft zelf de stoffen e.d. uitgezocht uit de serie Moon Garden van Tula Pink en waar zij deze verwerkt wilde hebben in de tas.
Deze tas lijkt een moeilijk patroon, maar dat is het niet. Het is bewerkelijk omdat er veel onderdelen in verwerkt zijn, niet alleen door de vinyl- en meshvakken. Maar ook door de vele ritsen, want er gaan heel veel ritsen in deze tas. 
De grootte van de vakken en de plaatsing van de ritsen of de meshvakken kan je zelf bepalen, om er zo een handige opbergtas voor je hobby in op te bergen. 
Of als je naar workshops gaat, want er kan heel veel in.
Het is ook eenvoudig om de tas wat hoger te maken, zodat er meer opberg vellen erin zouden passen.
Dat heb ik nog niet gedaan, dat gaat een van mijn  volgende projecten worden.



De voorkant van de tas heeft een groot ritsvak gekregen.

De achterkant heeft twee open vakken gekregen.

De tas heeft een mooie diepte om heel veel spulletjes in op te bergen.

Het ritsvak aan de voorkant van de tas.
De opdrachtgeeftster wilde geen draagriem hebben aan de tas, maar koos voor hengsels van Tula Pink's webbing.
Dit is wel handig, want je hoeft geen hengsels zelf te maken van stof en tassenband. Dit is natuurlijk steviger en blijft lang mooi.

De binnenkant van de tas. Links is een vak van meshstof met rits gekomen, aan de rechterkant ook een meshvak maar dan afgewerkt met vouwbaar elastiek. In het midden van de tas is er een middenstrip geplaatst met klittenband, deze zorgt ervoor dat de inlegvellen mooi op zijn plaats blijven.

Het eerste inlegvel heeft aan beide kanten drie vinyl vakken. Ik naai altijd een bies aan het vinyl en de meshstof. Dit geeft wat meer stevigheid voor de ritsen aan het vinyl en de meshstof, en het oogt mooier.

Aan de achterkant bestaat het eerste inlegvel uit twee meshvakken, aan de linkerkant met een rits afgewerkt en rechts met vouwbaar elastiek.

Het tweede inlegvel heeft ook vinylvakken gekregen, twee aan iedere kant. Op wens van de opdrachtgeefster is het onderste vak aan de linkerkant opgedeeld in twee vakken.

De achterkant van het tweede inlegvel heeft ook meshvakken gekregen, net zo uitgevoerd als de achterkant van het eerste inlegvel.

En zo ziet het eruit als de inlegvellen in de tas geplaatst zijn en de strip met klittenband is gesloten.

De middenstrip zorgt er ook voor dat de inlegvellen net als pagina's kunnen worden omgeslagen.

Zo kunnen toch de spulletjes uit de vakken worden gehaald of geplaatst worden zonder dat de inlegvellen uit de tas moeten worden gehaald.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zou het leuk vinden als je een reactie schrijft.