Ultimate Travel Bag 2.0 uitgevoerd in Linework stoffen

 Deze Ultimate Travel Bag maakte ik in opdracht voor Sue in het Verenigd Koninkrijk. 
Sue wilde graag dat de tas gemaakt zou worden van stoffen uit de serie Linework van Tula Pink, de pauwenstof voor de buitenkant en de hengsels van de hexiestof.
Gelukkig kon ik deze stoffen nog bestellen, mijn voorraadje van de pauwenstof raakte op. En voor deze tas heb je heel veel stof nodig. 
Niet alleen omdat hij groot is, maar ook om de patronen op de stof mooi te centreren op de verschillende onderdelen van de tas. De serie is nog te verkrijgen bij diverse quiltwinkels, maar eens is het echt op.
De tas is ideaal als reistas of om mee te nemen naar workshops. Want je kan er echt een hoop spullen in kwijt.

De maat van deze tas is 34.9 cm hoog, aan de onderkant 46.9 cm breed en 20.3 diep. Bij de bovenkant is hij 36.8 cm breed en 11.4 cm diep.
De tas is niet moeilijk te maken, wel bestaat hij uit heel veel onderdelen. Ik heb ze grof geteld en kwam ruim boven de 80 onderdelen uit, waaronder ook de ritsen, hardware voor de draagriem enz.
 
 
De voorkant van de tas. Ik vind deze wel heel mooi geslaagd. Het was een werk om het patroon op de stof door te laten lopen op alle onderdelen van de tas. Dat wordt ook wel in het Engels "Fussy Cutting" genoemd.

De voorkant van de tas heeft twee vakken, een open vak en een ritsvak.

En voor het open vak is een ritsvak geplaatst. Ook hierin loopt het patroon mooi in het midden door.

Dit is de achterkant van de tas.

De achterkant van de tas heeft een open vak.
En voor dat open vak een sleeve om deze over een rolkoffer te plaatsen. Heel handig.

Beide zijkanten van de tas hebben een open vak. Ook hier staan de pauwen mooi in het midden gecentreerd. De hardware voor de draagriem past mooi bij de regenboogritsen.
Hier is ook goed te zien dat het patroon op de stroken naast de rits gecentreerd zijn.

De draagriem kan in het vak worden opgeborgen als alleen de hengsels worden gebruikt.

De leuke regenboogrits past goed bij deze stoffen.

Bovenkant van de tas, het is haast niet te zien maar elke stof strook naast de rits bestaat uit twee helften die aan elkaar zijn gezet zodat het patroon mooi gespiegeld is.

De onderkant van de tas bestaat ook uit twee stroken stof die in het midden aan elkaar zijn gezet. Ook deze tas heeft tassenvoetjes gekregen.

En er hoort natuurlijk om het af te maken, een mooi schouderstuk bij, dit maakt het dragen van de tas een stuk comfortabeler.

Ook op de achterkant staan de mooie pauwen.

En natuurlijk heeft een tas ook een binnenkant. De zebrastof is uit dezelfde serie als de pauwen en de hexiesstof.  Aan een kant heeft de tas een groot vak van meshstof met rits gekregen. Om deze goed op te foto te krijgen heb ik de tas even binnenstebuiten gekeerd.

En aan de andere kant van de binnenkant een lager vak van meshstof wat in drie vakken is opgedeeld.
De onderkant heeft een sloop gekregen om hierin een plaat o.id. te plaatsen zodat de bodem niet doorzakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zou het leuk vinden als je een reactie schrijft.