Switchback

 Weer eens een ander patroon gemaakt, ook dit patroon is van byAnnie. De stoffen komen uit de serie Moon Garden van Tula Pink.
Deze tas is niet moeilijk te maken, maar ik vond deze wel een heel stuk ingewikkelder dan andere tassen die ik maakte, en hij bestaat uit heel, heel veel onderdelen.
Ik weet niet of ik deze nog eens op dezelfde manier zou maken. De rits van het voorvak, is mooi weggewerkt tussen de lagen stof in. Het ziet er mooi uit maar dit kan ook op de manier van de voorvakken zoals bij de Bowl Me Over tassen. Dit maakt de opening van het vak ook groter.
Ook de afwerking van de bindingen aan de bovenkant van beide zijkanten van het voorvak, als aan de binnenkant van de tas is lastiger om netjes af te werken. Met de machine is dit haast niet te doen. Ik heb het met de hand gedaan.
Maar dit is weer eens een ander patroon en de tas ziet er leuk uit.
De tas kan als rugtas, als schoudertas en als cross body gedragen worden. Dit is wel net zo handig.
De tas heeft een aardig formaat.
Hij is 28 cm. hoog x 28 cm. breed x 11.4 diep bij de bodem.

Voor deze tas heb ik weer voor de mooie Libellenstof gekozen. Omdat het patroon aangaf dat de tas uit versprongen blokken stof bestond, heb ik als contra stof een rustige patroon gekozen. Maar de tas kan natuurlijk ook gewoon uit een stof worden gemaakt.
De flap wordt gesloten d.m.v. een musketonhaak en D-ringen. Als de tas vol is dan sluit je hem door de musketonhaak aan de bovenste D-ring te haken.

De achterkant van de tas. De draagriem op deze manier, wordt de tas een schoudertas. Of je kan hem als cross body dragen.

De binnenkant van de flap.

Aan de voorkant achter de flap is een ritsvak

En achter het ritsvak is een open vak.

De lange rits zorgt er voor dat de tas heel wijd geopend kan worden. De bies langs de voorvakken maakt dat het open vak dieper is.

Hier is het eind van de rits naar binnen gewerkt. Ook hier weer de leuke regenboogritsen gebruikt.

Aan weerkanten van de tas zitten deze handige, straps met aan een kant een D-ring en aan de andere kant een musketonhaak. Ze geven de tas een extra veilige sluiting, of je kan ze gebruiken om je sleutels aan te hangen of je portemonnee, dan zijn deze veilig in de tas vast. En heb je je sleutels direct bij de hand i.p.v. op de bodem te moeten graaien naar ze. 

De tas heeft aan een binnenkant een groot ritsvak van stof. Het vak bestaat uit twee lagen stof, waar tussen de rits netjes is afgewerkt.

Aan de andere kant is er een vak in twee gedeeltes gekomen. Ook deze bestaat uit twee lagen stof, aan de bovenkant afgewerkt met vouwbaar elastiek. Omdat de rits lang is vallen de flappen waaraan de rits is bevestigd mooi naar de zijkanten van de binnenkant weg.
De twee delen zijn verschillend van diepte. Waarom de rits niet mooi in het midden valt van de twee delen waaraan hij is genaaid, is mij niet duidelijk. Het kon net zo mooi zijn als het aan iedere kant drie inch was.

De draagriem is natuurlijk verstelbaar aan twee kanten, zodat het schouderstuk mooi in het midden blijft van de draagriem.

En op deze manier kan de tas als rugtas worden gebruikt.

Bij deze tas wordt het schouderstuk op de draagriem vastgenaaid, zodat deze niet kan verschuiven als je hem als rugtas wil gebruiken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zou het leuk vinden als je een reactie schrijft.